Equine van Gastel | Sportmassage
17089
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17089,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Het goed functioneren van spieren is essentieel voor zowel

een recreatie als een (top) sport paard.

Sportmassage

Om een paard optimaal te kunnen laten presteren en hem een “Happy Athlete” te laten worden, is het van groot belang, dat het paard zich soepel en ongedwongen door zijn lichaam kan bewegen. Het goed functioneren van spieren is essentieel voor zowel een recreatie als een (top) sport paard. Wanneer het spiersysteem goed functioneert is de kans op blessures aanzienlijk kleiner. Belangrijk is dan ook dat met enige regelmaat de spieren in het paardenlichaam gecontroleerd en losgemaakt worden.  Sportmassage is zelfs een waardevolle aanvulling op een osteopatische behandeling. Vooraf zorgt het voor soepele spieren, zodat manipulaties van de osteopaat makkelijker gaan.Rond blokkades kunnen spieren zich ook verstijven. Als spieren losgemaakt worden na een osteopatische behandeling is de kans kleiner dat de blokkades terug komen.

Door de ervaring die Ellen heeft opgedaan tijdens het trainen van verschillende type paarden, heeft zij de nodige spierproblematiek ondervonden bij veel paarden, daarom heeft Ellen de opleiding sportmassage voor paarden gevolgd en zich nog meer in de biomechanica van het gehele paard verdiept. Een onderdeel van EVG is dan ook het geven van sportmassages aan paarden.

Het is van groot belang dat een paard soepel en ongedwongen door zijn lichaam kan bewegen. Alleen dan kan hij een Happy Athlete” zijn!

Massage in combinatie met traning

Een massage sessie kan toegepast worden voor of na een  intensieve vorm van arbeid van het paard. Voorafgaand van de sessie wordt er dan eerst met de ruiter of eigenaar besproken of er eventuele moeilijkheden zijn tijdens de arbeid of in de algemene omgang met het paard. Dit kan in de vorm zijn van stijfheid, moeite met buigingen, verandering van karakter, etc.  Daarom wordt er voorafgaand aan de massage sessie een analyse gemaakt van uw paard. Tijdens een analyse wordt er een anamnese gemaakt en vervolgens een inspectie van het gehele paard en vervolgens volgt een palpatie van het lichaam. Dit is belangrijk om een eerste indruk van het paardenlichaam te krijgen.

Massage in combinatie met zadelcontrole

Tijdens een massage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd dit dmv diverse massage technieken. Mocht er sprake zijn van een pijnlijk zadelgebied tijdens de palpatie kan er in samenspraak met eigenaar/ruiter ook gekeken worden naar de ligging daarvan. Veelvoorkomende spierproblemen vinden we vaak terug  rondom het zadel gebied. Het is wel belangrijk om u te realiseren dat een sportmasseur GEEN diagnose stelt en geen vervanging is van een dierenarts of een fysiotherapeut.  Er hoeft natuurlijk niet altijd sprake te zijn van een rijtechnische belemmering om een sportmassage toe te passen . Het is ook gewoon lekker om een paard een massage sessie te geven als onderhoud van zijn lichaam.  Ook voor drachtige merries of de wat oudere paarden is het een aanvulling voor het lichaam.