ZADELPASSER

De afgelopen jaren heeft Ellen zich voornamelijk gespecialiseerd in dressuurzadels en is een gediplomeerd Master Saddle Fitter en is aangesloten bij de beroepsvereniging van zadeldeskundigen.

Lees verder

Een zadel in combinatie met ruiter op het paard moet een absolute “fitting match” zijn!

Zadelproblemen zien we ook wanneer het paard zijn spiermassa teveel afneemt denk hierbij aan een langdurige ziektegeschiedenis, blessure tijd, of bij oudere paarden en te vaak bij “knellende”zadels.

Heeft u problemen met uw paard of herkent u deze symptomen neem dan vrijblijvend contact op met EVG . Ellen wil graag samen met u naar de oorzaak van het probleem zoeken en vervolgens u de juiste oplossing kunnen bieden.

Het zoeken naar een oplossing voor uw probleem in combinatie met instructie, sportmassage kennis en zadelexpertise leidt vaak tot de juiste uitkomst.

Enkele symptonen die we herkennen bij een niet goed passend zadel zijn:

  • Spieratrofie; spierafbraak m.n. rond schoft, zadelgebied

  • Verzet in de vorm van steigeren, bokken, staken, holle rug, singelnijd etc..

Kortom de Happy Athlete is ver te zoeken!

ZADELCONSULT

Tijdens een zadelconsult wordt er een anamnese van uw paard gemaakt. Ook wordt er naar het bewegingsmechanisme gekeken en wordt het rijtechnische aspect besproken en desgewenst ook bekeken. Het zadel wordt zowel los als op de rug van uw paard gecontroleerd. Als er geen afwijkende problemen op deze vlakken zijn dan kan uw zadel aangepast worden en passend worden gemaakt d.m.v. opvullen met zuiver kwaliteit schapen wol. Mocht het advies van Ellen  zijn dat het zadel niet geschikt of niet meer passend (te maken) is op uw paard zal zij in samenspraak met u zoeken naar een geschikte oplossing.

 

BIJ- EN OPVULLEN VAN ZADELS

De zadels kunnen ter plekke worden bij of opgevuld en worden daarna uiteraard weer gecontroleerd op de rug van uw paard voor de ” fitting match”. De zadels worden gevuld met kwaliteit zuiver schapen wol. Wanneer een zadel wat ouder is en de wol wat geklonterd is dan is het advies om het zadel volledig opnieuw te laten vullen met nieuwe wol en tevens een lining laag erin te laten maken. Een lining laag in het kussen van het zadel zorgt voor een prachtig glad oppervlak en voelt zacht aan voor de paardenrug. Het advies is dan ook om 1 keer in de 3 jaar uw zadel volledig te voorzien van een nieuwe vulling.

REPARATIES

Zorg goed voor uw eigen veiligheid en laat op tijd uw singelstoten vervangen!
Mocht uw zadel kapot zijn door bijvoorbeeld losse stiksels, slijtagegaten, kapotte (knie)wrong, etc.

VERKOOP

Equine van Gastel heeft zowel nieuwe als gebruikte zadels in voorraad van diverse merken, o.a.  Ideal, Esta, Wintec, Kieffer , Kentaur, Prestige etc. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Equine van Gastel heeft verschillende zadels op voorraad. En kan alle type zadels van de onderstaande merken bestellen!

equipe zadels
ideal zadels
hkm zadels
Prolite zadels
kalvalkade zadels
Kentaur zadels
Prestige zadels
Wintec zadels

TARIEVEN